Translate with 
MENU ZAVŘÍT
20. února 2024

Uspořte čas i peníze. Důvodů, proč při prodeji nemovitosti spolupracovat s realitkou, je však více.

Spolupráce s realitními kancelářemi při prodeji nemovitosti vám nabízí několik výhod. Odborná pomoc vám může v první řadě ušetřit spoustu času i peněz. Profesionálové vám pomohou s přípravou celého procesu, zvýší šanci na úspěch a poskytnou vám i potřebné právní znalosti, kterých není málo.

Celý prodej od začátku do konce může být časově náročný proces, jelikož nafocením nemovitosti a přilepením cenovky ani zdaleka neskončí. K náročné práci patří mimo jiné také komunikace s potenciálními kupci, vyjednávání či nezbytné smluvní záležitosti. Celý prodej tak vyžaduje velkou dávku trpělivosti a času, který vám může ušetřit právě spolupráce s realitním makléřem, jenž se postará o vše podstatné včetně mnoha administrativních a organizačních úkolů.

Klíčem jsou nezbytné znalosti

Trh s nemovitostmi je v dnešní době živý a obsáhlý svět, ve kterém laik velmi snadno vstoupí do slepé uličky. Realitní makléři vás díky hlubší znalosti místního trhu a cenového prostředí dokážou nasměrovat správným směrem, stanovit reálnou cenu s co nejvyšším ziskem.

K prodeji nemovitosti však realitní makléř nestačí, ale při spolupráci s realitní kanceláří nemusíte nikam jinam chodit. Kvalitní profesionálové totiž spolupracují i s dalšími důležitými odborníky, ať už hypotečními zprostředkovateli či právníky, tudíž vám mohou prodej nemovitosti usnadnit.

Čas jsou peníze

I když je poptávka na trhu velmi silná, najít ideálního kupce může trvat. Realitní makléři však díky svým marketingovým znalostem prostředí dokážou vaši nemovitost připravit v co nejlepším světle, propagovat ji na různých platformách a přilákat více potenciálních zájemců. Samotným zájmem však prodej nekončí, následně přichází vyjednávání.

A pokud se v této pozici necítíte příliš silní, realitní makléř bude ideálním parťákem. I jemu záleží na vašem úspěšném prodeji, proto díky svým dovednostem ve vyjednávání a znalosti trhu dokáže potenciálnímu kupci, jenž se bude pochopitelně snažit snížit cenu na minimum, věcně vyargumentovat vámi nastavenou cenovku.

Výpomoc realitní kanceláře sice zprvu stojí další finance, ale díky mnoha výhodám vám může v konečném součtu peníze ušetřit. I díky realitním makléřům můžete dosáhnout lepší ceny nebo prodej urychlit, což vám vstupní náklad vykompenzuje.

Bezpečnost je nezbytná

K prodeji nemovitosti se navíc vážou i další aspekty – zejména ty právní. Realitní makléři však prodávajícího ochrání před právními či smluvními záležitostmi, aby prodej proběhl hladce. U realitní kanceláře díky všem zmíněným znalostem snižujete riziko podvodu a dalších potenciálních problémů ze strany kupců, které se mohou bez profesionální asistence vyskytnout.

Ačkoliv tedy prodej nemovitosti dokáže přinést mnoho starostí a nepříjemných situací, právě profesionální pomoc vám pomůže odbourat stres a řešit prodej s čistou hlavou.

I v tomto případě platí, že spolupráce s realitní kanceláří není pro každého a je potřeba zohlednit vaši individuální situaci a preference. Nemovitost lze prodat i bez pomoci realitní kanceláře, ale je potřeba zohlednit všechna možná rizika i výhody spolupráce.